2014. március 4., kedd

milyen nap van ma? - március féltizenkettő

szeretnék most egy pohár rumot vagy cidert a kezemben látni, megvarrni borbálának az ajándék-párnáját, még több kuglófot, radnóti - és józsef attila-díjat, folyékonyan beszélni spanyolul a dalí múzeum mellett üldögélve churrosszal a kezemben, tetőn ülve - rozézgatva nézni a balatoni napfelkeltét, pozitív visszajelzéseket, nyarat bogarak nélkül, kitűnő osztályozóvizsgát + érettségit, nem félni a tömegben és a buszokon-vonatokon-metrókon-villamosokon, meghallgatni az új opera-kazettáimat, sokkal több almáspitét.

×××

ha vad fruttik koncertre megy az ember lánya, akkor számolnia kell azzal az eshetőséggel, hogy ő lesz a legfiatalabb, mert az átlagéletkor valahol a harmincon felül lesz. de akármennyire is próbálnak majd kitúrni, és mindig közted és a barátnőd között átfurakodni az izzadt testek hullámzásába, te csak nevess, úgysem hallják, mert ez a hely azoknak a gyülekezete, akiknek felhatalmazásuk van arra, hogy paradox módon egy emberként azt üvöltsék, hogy: "nekem senkim, de senkim sincsen"

¤¤¤

nem értek ahhoz, hogy a fára hintát szereljek fel, de szeretnék a kedves, idegen embereknek meggyes-csokis muffint sütni és adni. hiányzik egy olyan élet, amit nem ismerek. szövünk magunknak más-világot, amiben sosem hervadunk el. mi leszünk jókai mór arany embere. feleslegesek vagyunk, fájunk a világnak és a világ is fáj nekünk. ki volt előbb? de ez egy másik vízió. megmaradunk annál, hogy éjszaka járjuk magányosan az utcákat, fütyörészünk, és sorban gyújtogatjuk a lámpákat. a napok fejünkre öntik az ablakból a moslékot, újra és újra. mehetünk és megállhatunk. ennyi szabad akarat jutott nekünk.
és én veled akarok lenni.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése