2015. október 4., vasárnap

ARRIBA, ABAJO, AL CENTRO Y AL DENTRO

gondoltuk Borbálával, csinálunk egy sztárfotót fél háromkor, amin frissek vagyunk és fiatalok...
de aztán meguntuk

az eötvös koleszban hangosan csapódnak az ajtók, és magasan laknak az emberek, de lehet szoba-bakelit partikat csapni, kezdetben minőségi pink floyd válogatással, de a feles pezsgők után előkerül a bergendy aranyalbum is, amire remekül lehet sminkelni a "menj pizsamában az alagsori kocsmába" estére, ahol, ha szerencsések vagyunk, együtt limbózhatunk a francia lektorral.

de ahogy a hajléktalanok kéregetős szokásai, olyan változatosak a kollégiumok, a gellért-hegyről borkóstolásra lehet menni, vagy inkább jody reynoldra prince of persia-t játszani és szójaszósszal enni a húslevest.
a gangon túlnyúlik a borostyán, és egy fehér bokazoknis fekete-narancs foltos macska kaparászik az udvar kövei között.

az árnyékok hosszúra nyúlnak, mint a bűnnek, az asztalokon pohárnyom, pinceklubból commitments soul, kanadai fiúk csocsóznak, motorosok döfik halálra a dohány utcát álmában, és azon gondolkozunk, hogy ez vajon egy múzeum a hotelekről, vagy egy indentitás-zavaros hotel, amit múzeumnak hívnak.

utántölthető napok, ragacsos aszfalt, a dunára úgy vetül rá az erzsébet híd, mint egy toronyugró alakja az elrugaszkodás előtti utolsó másodpercben, de ha sokáig nézed a kék hullámzását, beleszédülsz. a benzinkutakon mindig megfáradt emberek csúsztatják a visszajárót, a tarkókat pirítják az utolsó őszi sugarak.

...és beszállok az ismeretlen autókba, mert azt ígérik, hogy hazavisznek.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése